Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Noutăți pe listele de candidați în Guvernul de la Chișinău

Noutăți pe listele de candidați în Guvernul de la Chișinău

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, îi va propune din nou preşedintelui Igor Dodon noile candidaturi pentru Guvern.

Rl online 0 comentarii

Iar în cazul în care şeful statului le va respinge şi de această dată, guvernul se va adresa Curţii Constituţionale, a declarat vineri preşedintele parlamentului Andrian Candu, informează Radio Chişinău.

Igor Dodon a respins joi cele şapte candidaturi pentru fotolii de miniştri înaintate de Partidul Democrat (PDM).

"Urmează ca Pavel Filip să propună repetat candidaturile, fără nicio schimbare, iar preşedintele Dodon urmează, potrivit Constituţiei, să le aprobe. Dacă va încălca Constituţia, ne vom adresa Curţii Constituţionale pentru a veni cu o soluţie pentru a debloca aceasta situaţie', a declarat Candu.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis că în cazul în care şeful statului refuză să semneze decrete, deşi este obligat să o facă, acestea pot fi semnate de un preşedinte interimar. Această soluţie a şi fost aplicată pentru numirea ministrului apărării.

În octombrie anul curent, preşedintele moldovean Igor Dodon a rămas temporar fără atribuţia de numire a ministrului apărării, după ce a refuzat de două ori cererea premierului Pavel Filip de a semna decretul prin care în acest post era numit Eugen Sturza, motiv pentru care Curtea Constituţională a apreciat că şeful statului se află în 'imposibilitatea temporară' de a-şi exercita atribuţiile, ce într-o asemenea situaţie sunt preluate, în ordine, de preşedintele parlamentului sau de primul ministru, atribuţii preluate numai pentru semnarea respectivului decret.

Marţi, PDM a anunţat remanieri în cadrul guvernului. După cum a anunţat la 19 decembrie preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, şapte dintre cei 13 membri ai guvernului de la Chişinău vor fi înlocuiţi, conform unei decizii adoptate de Biroul Politic al Partidului Democrat (PDM), în consens cu alianţa aflată la guvernare în Republica Moldova., informează AGERPRES.

Comentarii

loading...