11.8 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăInternaționalNSA şi FBI avertizează în privința atacurilor cibernetice venite din Rusia

NSA şi FBI avertizează în privința atacurilor cibernetice venite din Rusia

Potrivit NSA şi FBI, Direcţia Principală de Informaţii a Rusiei (GRU), foloseşte un instrument de atac cibernetic ce poartă numele de cod ‘Drovorub’ pentru a pirata calculatoare care au sistemul de operare Linux.

Agenţiile americane atribuie folosirea ”Drovorub” unei echipe specializate din cadrul serviciilor secrete ruse, respectiv Centrul Principal 85 pentru Operaţiuni Speciale (85th Main Special Service Center – GTsSS), respectiv Unitatea Militară 26165.

Potrivit NSA şi FBI, unitatea GTsSS este asociată hackerilor care în anul 2016 au pătruns în baza de date a Comitetului Naţional al Partidului Democrat american, înaintea alegerilor prezidenţiale.

”Drovorub” are o capacitate de atac multifuncţională, permiţând realizarea mai multor funcţii diferite în timpul atacului cibernetic, precum sustragerea de dosare şi preluarea controlului de la distanţă al calculatorului victimei, explică Steve Grobman, responsabil şef pentru tehnologie la compania de securitatea cibernetică McAfee.

Raportul de 45 de pagini întocmit de NSA şi FBI, care conţine o serie de date foarte tehnice, este ultimul dintr-o serie de avertismente lansate de autorităţile americane faţă de posibile operaţiuni cibernetice ale Rusiei înaintea alegerilor prezidenţiale care vor avea loc anul acesta în SUA. Agenţiile americane nu precizează totuşi ce fel de organizaţii au fost compromise de ”Drovorub”.

Cele mai citite

Șefa Senatului Poloniei se întâlnește cu Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu

Șefa Senatului Poloniei, Małgorzata Kidawa-Błońska, se află, în ziua de 18 martie 2024, la București, unde se întâlnește cu o serie de oficiali români....

Comisia Europeană prezintă cele mai puternice computere din UE

Comisia Europeană anunță punerea în funcțiune, în Spania, a unui nou supercomputer și prezintă, în acest context, o listă cu cele mai puternice computere...

Ambasadorul Rusiei, despre așa-zisa datorie de 4 miliarde de dolari. Dacă România dovedește că nu e adevărat, “vom da o dezmințire”

Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, susține că Ambasada Rusiei ar putea da o dezmințire cu privire la ceea ce afirmase în chestiunea Tezaurului...
Ultima oră
Pe aceeași temă