23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalNumărul deceselor cauzate de coronavirus a ajuns la 5.000

Numărul deceselor cauzate de coronavirus a ajuns la 5.000

Potrivit şefului OMS, Europa a devenit epicentrul pandemiei.

“Europa este în prezent epicentrul pandemiei de Covid-19”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva, cerând ţărilor să “depisteze, să izoleze, să testeze şi să trateze fiecare caz”.

Şeful OMS a subliniat că numărul zilnic de noi cazuri identificate în Europa este mai mare decât cele raportate de China la apogeul epidemiei sale.

Numărul de decese la nivel global din cauza Covid-19 a depăşit 5.000, în timp ce numărul total de cazuri de îmbolnăviri este în prezent de peste 132.000, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, notează dpa.

Totodată, şeful OMS a declarat că orice ţară care se uită la experienţa altor state cu un număr mare de îmbolnăviri şi se gândeşte că ei nu i se poate întâmpla face o mare greşeală, relatează Reuters.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a afirmat că fondurile strânse vor fi folosite pentru a coordona răspunsul la pandemia de coronavirus, pentru a se cumpăra măşti, mănuşi şi halate pentru personalul medical şi pentru a se achiziţiona kituri de diagnostic, subliniind că banii vor fi de asemenea investiţi în cercetare şi dezvoltare.

Cele mai citite

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...
Ultima oră
Pe aceeași temă