8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalNumele a şapte miniştri sirieni înscrise pe ”lista neagră” de sancţiuni a...

Numele a şapte miniştri sirieni înscrise pe ”lista neagră” de sancţiuni a UE

Aceste adăugări pe listă au loc în urma unor schimbări recente în Guvernul acestei ţări devastate de război, a precizat luni Consiliul Uniunii Europene într-un comunicat.

”Deciziile de astăzi (luni) cresc la 277 numărul persoanelor vizate de o interdicţie de a călători şi o blocare a activelor, din cauză că au fost responsabile în reprimarea violentă a populaţiei civile în Siria, au beneficiat de pe urma regimului sau l-au susţinut”, se arată în comunicat.

Cei şapte miniştri sancţionaţi sunt generalul Mohammad Khaled al-Rahmoun şi miniştrii Turismului Mohammad Rami Radwan Martini, Educaţiei Imad Muwaffaq al-Azab, Învăţământului superior Bassam Bashir Ibrahim, Lucrărilor publice Suhail Mohammad Abdullatif, Telecomunicaţiilor Iyad Mohammad al-Khatibt şi Industriei Mohammad Maen Zein-al-Abidin Jazba.

UE a introdus, de asemenea, numele a 72 de entităţi pe această listă, cărora le sunt blocate activele, din cauza situaţiei din Siria.

Siria este vizată, de asemenea, de un embargo petrolier, restricţii comerciale şi în investiţii, o blocare a activelor băncii centrale siriene în UE, restricţii în exportul de armament, material care poate servi în reprimarea internă şi echipamente şi tehnologie în domeniul controlului sau interceptării comunicaţiilor pe Tnternet sau telefonice.

Sancţiunile UE se află în vigoare de la 1 decembrie 2011 şi sunt reexaminate anual.

Următoarea reexaminare este prevăzută la 1 iunie 2019, iar UE are posibilitatea ”să analizeze noi măsuri restrictive vizând Siria, atât timp cât reprimarea va continua”, se subliniază în comunicat.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă