15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalO bacterie rară a provocat moartea a şase nou-născuţi în Africa de...

O bacterie rară a provocat moartea a şase nou-născuţi în Africa de Sud

Situat în zona de est a celui mai mare oraş din ţară, spitalul Thelle Mogoerane din districtul Vosloorus se confruntă începând cu luna iulie cu o serie de cazuri de infecţii cu această bacterie rezistentă la tratamentul cu antibioticele uzuale, a precizat duminică ministrul sud-african al Sănătăţii, Aaron Motsoaledi.

“Nu mai putem primi nou-născuţi aici”, a precizat Motsoaledi pentru presă.

Prezentă în mod natural în anumite organe, bacteria Klebsiella pneumoniae poate deveni periculoasă în momentul în care sistemul imunitar al pacientului este slăbit provocând infecţii potenţial fatale.

Persoanele afectate au fost transferate la alte instituţii spitaliceşti din regiune.

În momentul conferinţei de presă, ministrul Sănătăţii a susţinut că infecţia are drept cauză suprapopularea spitalelor din regiune, fapt care nu ar permite aplicarea măsurilor uzuale de prevenţie în cazul infecţiilor.

În provincia Gauteng (nord), unde se află Johannesburg şi capitala statului, Pretoria, maternităţile şi alte departamente de neonatologie afişează o rată de ocupare de 132%.

Parţial, această suprapopulare este cauzată de prezenţa în provincie a unui număr mare de străini veniţi din ţările învecinate, printre care şi Zimbabwe, pentru a apela la serviciile medicale din Africa de Sud.

Cele mai citite

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...
Ultima oră
Pe aceeași temă