8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalO companie elveţiană ajută în lupta cu încălzirea globală

O companie elveţiană ajută în lupta cu încălzirea globală

O singură vacă produce anual echivalentul a circa trei tone de dioxid de carbon (CO2), susţine Agolin, societate cu sediul în oraşul elveţian Biere, în apropiere de Lausanne.

Cofondatorul şi directorul general al companiei, Kurt Schaller, a declarat pentru Reuters că nutreţul specializat poate contribui la reducerea emisiilor cu 10%.

”Vindem amestec pentru circa un milion de vaci pe an… În Uniunea Europeană sunt 25-28 de milioane de vaci, aşadar este un procent important”, a spus el.

”Acesta reprezintă astăzi o reducere de 300.000 de tone de CO2”, a adăugat managerul.

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, sectorul zootehnic este răspunzător de până la 18% din gazele cu efect de seră care contribuie la încălzirea globală.

Aproape un sfert din această cantitate provine de la flatulenţa bovinelor.

”Eructaţiile vacilor – pentru că este vorba mai mult despre eructaţii decât despre flatulenţă – constituie aproximativ… 4% dintre (toate) emisiile de gaze cu efect de seră”, a declarat Anne Mottet, responsabil cu politica de creştere a animalelor în cadrul Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), citată de Reuters.

Agolin a precizat că testele efectuate au demonstrat că produsele companiei sale ajută de asemenea la creşterea producţiei de lapte şi la eficientizarea procesului de hrănire, beneficii uşor de cuantificat de către fermieri.

”Un fermier nu primeşte niciun cent dacă îşi reduce producţia de metan”, a spus Beatrice Zweifel care ocupă funcţia de director tehnic în cadrul companiei. ”Însă acest lucru începe să se schimbe puţin, spre exemplu în California, unde fermierii trebuie să-şi reducă producţia de metan cu 40%”, a adăugat ea.

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă