15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalO echipă de medici chinezi a plecat în RD Congo cu un...

O echipă de medici chinezi a plecat în RD Congo cu un vaccin împotriva virusului Ebola

Ministerul Sănătăţii din Republica Democrată Congo (RDC) a informat miercuri despre un nou deces confirmat de Ebola în focarul declanşat în nord-estul ţării, ridicând numărul total al morţilor la 27, dintre care doar 13 au fost confirmate, relatează EFE.

În cele trei zone ale RDC afectate de focarul acestei boli virale, zonele rurale Bikoro şi Iboko cea urbană Mbandaka, s-au înregistrat până la această dată 58 de cazuri, dintre care 37 confirmate, 14 probabile şi 7 suspecte.

Ministerul Sănătăţii, alături de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), Medici fără Frontieră (MSF) şi alte organizaţii internaţionale desfăşoară de două săptămâni o campanie de vaccinare în aceste zone unde au fost deja vaccinate 1.369 persoane.

Se foloseşte deocamdată vaccinul rVSV-ZEBOV, un tratament experimental care a fost testat în Guineea Conakri după epidemia din 2014 – 2016, iar participarea la campanie este gratuită. Totuşi guvernul congolez preconizează şi alte tratamente experimentale care sunt evaluate pentru folosirea lor.

 

Echipa, formată din patru experţi medicali de la Centrul Chinez de Control şi Prevenire a Bolilor (CCDC) şi alţi şapte aparţinând altor instituţii, printre care şi Academia de Ştiinţe Medicale Militare, va evalua situaţia la faţa locului şi va oferi ajutor împotriva acestei boli cu o mare incidenţă de mortalitate.

Experţii se vor afla timp de o lună în RD Congo, însă focarele se află departe de capitala ţării iar transportul constituie o problemă şi urmează să fie puse la punct detaliile, a declarat ziarului Gao Fu, directorul CCDC.

Vaccinul dezvoltat în comun de Academia de Ştiinţe Medicale Militare şi CanSinobio, compania chineză implicată în realizarea şi producerea de vaccinuri, a fost aprobat de organismul de reglementare a medicamentelor din China în octombrie.

Astfel China devine a treia ţară, după SUA şi Rusia, care dezvoltă un vaccin împotriva Ebola.

Virusul Ebola provoacă o boală cu un procent de mortalitate de între 25 şi 90 la sută, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cele mai mari focare înregistrându-se în Sierra Leona, Liberia şi Guineea în perioada 2014 – 2016.

 

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă