19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalO fetiță de 7 ani a fost omorâtă de forțele de securitate...

O fetiță de 7 ani a fost omorâtă de forțele de securitate din Myanmar

Ea este victima cu vârsta cea mai fragedă a reprimării protestelor împotriva loviturii de stat militare de luna trecută, relatează Reuters.

Junta la putere i-a acuzat pe protestatarii pro-democraţie de incendiere şi violenţe în timpul săptămânilor de proteste şi a afirmat că va folosi cât mai puţin forţa pentru a-i calma pe demonstranţi.

Purtătorul de cuvânt al regimului militar Zaw Min Tun a declarat că 164 de protestatari au fost ucişi în total şi şi-a exprimat părerea de rău pentru aceste decese. Asociaţia de asistenţă pentru deţinuţii politici (AAPP) susţine, pe de altă parte, că 261 de persoane au fost ucise în timpul reprimării protestelor de către forţele de securitate.

„Sunt şi cetăţenii noştri”, a declarat Zaw Min Tun în cadrul unei conferinţe de presă din capitala Naypyitaw, la o zi după ce Uniunea Europeană şi SUA au impus noi sancţiuni împotriva unor persoane şi grupuri cu legături cu puciul de la 1 februarie în urma căruia guvernul ales al lui Aung San Suu Kyi a fost înlăturat de la putere.

Angajații unei case de pompe funebre din Mandalay a declarat pentru Reuters că o fetiţă de 7 ani a fost împuşcată mortal în orăşelul Chan Mya Thazi. Soldaţii ar fi tras în direcţia tatălui să, dar au lovit-o pe fată, care se afla în braţele sale în locuinţa lor, a declarat o soră de-a ei pentru media locală Myanmar Now. Alţi doi bărbaţi au fost ucişi în localitate. Armata nu a comentat până acum evenimentul.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă