14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalO fregată norvegiană care a participat la manevrele NATO s-a lovit cu...

O fregată norvegiană care a participat la manevrele NATO s-a lovit cu un vas comercial

O fregată norvegiană care se întorcea de la Exerciţiul NATO “Trident Juncture” a intrat în coliziune cu un vas comercial maltez, opt persoane fiind rănite, informează BBC News online.

Accidentul a avut loc în zona Hjeltefjord, în apropierea oraşului Bergen.

Fregata norvegiană KNM Helge Ingstad s-a lovit cu petrolierul maltez Sola TS.

Cei 137 de membri ai echipajului navei militare norvegiene au fost evacuaţi. Fregata s-a înclinat periculos în urma coliziunii şi există riscul de a nu putea fi reabilitată.

“Din cauza avariilor suferite, fregata a fost mutată într-un loc sigur”, a transmis Comandamentul naval NATO. Nava militară a fost adusă la mal, în apropierea zonei în care a avut loc coliziunea.

Opt persoane au fost rănite în urma accidentului.

În momentul coliziunii, fregata KNM Helge Ingstad se întorcea de la Exerciţiul NATO “Trident Juncture”.

Nava malteză tocmai plecase de la un terminal petrolier, conform agenţiei Reuters. Cei 23 de marinari de la bordul navei comerciale sunt în siguranţă, iar vasul a revenit în port pentru verificări.

Autorităţile norvegiene şi Alianţa Nord-Atlantică vor investiga circumstanţele producerii incidentului.

Fregata KNM Helge Ingstad, care fără elicopterele de la bord are valoarea de 3,5 miliarde de coroane norvegiene (367 milioane de euro), nu este asigurată, informează postul NRK şi şi site-ul NorwayToday.info.

Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă