15 C
București
luni, 20 septembrie 2021

O rețea care transporta tone de cocaină în lume a fost interceptată

El riscă închisoare pe viață. Pe banca acuzaților, alături de el, alți zece prezumtivi complici, printre care un cetățean venezuelean, Andres Raul Hernandez Diaz, supranumit Loco (nebun în spaniolă), suspectat că a participat la un imens trafic ce consta din expedierea în masă de cocaină, ascunsă în containere, din Antile spre Portul Havre, cu complicitatea docherilor.

În momentul arestării lui Kevin Doure, alias Tony Farenza, El Negro sau Cali, polițiștii Oficiului Central pentru Represiunea Traficului Ilicit de Stupefiante (OCRTIS) au sechestrat în portul Fort-de-France cinci saci de sport marca Umbro ce conțineau 162 kg de cocaină.

De cealaltă parte a Atlanticului, în Portul Dunkerque, au fost interceptate 331 kg din același drog care urmau să fie reexpediate în Le Havre.

Marfa purtând logo-ul Nissan și BMW sau ornată cu un papagal purta semne distinctive ale drogului transportat de rețeaua lui Kevin Doure, arată anchetatorii, subliniind că acesta a negat orice implicație.

În timpul detenției, Doure a încercat să-și distrugă telefonul BlackBerry cu dinții și lovituri de picior pentru a împiedica polițiștii să ajungă la o sursă esențială de informații asupra activităților sale.

Traficant de stupefiante, astăzi în vârstă de 33 ani, este suspectat de legături directe cu cartelurile columbiene.

Un raport al Oficiului Central pentru Represiunea Marii Delincvențe Financiare (OCRGDF) dezvăluie că circa 1,7 t de cocaină de origine columbiană au fost transportate de organizația lui Kevin Doure între iulie și noiembrie 2013, reprezentând un venit între 17 și 20,4 milioane euro.

Plasat sub supraveghere în acel an, i-au fost depistate toate deplasările – din Antilele Olandeze și Franceze, în SUA, în Columbia, la Hong Kong și în Thailanda. Destinația preferată era Dubai.

În acest emirat a cumpărat un apartament în Dubai Marina, un bar și un Lamborghini Aventador Spider decapotabil, un „monstru” de 500.000 euro.

Într-una din rarele sale declarații în fața justiției, Kevin Doure și-a justificat veniturile prin investiții în fonduri suverane din Bahamas, Delaware, Insula Man, sultanatul Brunei și Hong Kong.   

 

Ultima oră
Pe aceeași temă