15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalO youtuberiță din Cuba a fost arestată de polițiști în timpul unui...

O youtuberiță din Cuba a fost arestată de polițiști în timpul unui interviu live

Dina Fernandez, o celebră tânără de pe Youtube, cunoscută și sub numele de Dina Stars, a fost arestată de polițiștii cubanezi în timp ce se afla în direct la o emisiune TV. Vedeta oferea un interviu live prin intermediul camerei web și povestea despre situația protestelor anti-regim care au acaparat țara. În timpul conversației, forțele de ordine au pătruns în locuința sa, aceasta gesticulând și spunând: „Forțele statului sunt aici. Trebuie să plec”.

În acel moment vedeta a lăsat camera și microfonul pornite și s-a dus în cealaltă cameră, unde se puteau auzi voci de bărbați, însă nu s-a putut înțelege și ce anume vorbeau. Nu au putut fi văzute pe cameră persoanele care au luat-o pe Fernandez, însă nu ar fi lăsat de înțeles că ar fi fost luată cu forța de acasă. Cu toate acestea, înainte să părăsească locuința, aceasta a transmis un mesaj:

„Guvernul (n. red.- cubanez) este responsabil de orice mi se va întâmpla. Trebuie să plec”., a spus Dina Fernandez.

Jurnaliștii CNN au încercat să contacteze guvernul pentru a se interesa de situației Dinei, însă nu au primit niciun răspuns. 

Protestele din ultimele zile au acaparat Cuba, acestea fiind considerate evenimente rare. Acestea păreau că s-ar diminua spre finalul zilei de duminică, asta după ce armata și forțele de ordine au intervenit, însă demonstrațiile au continuat și în această săptămână. Diaz-Canel, șeful guvernului cubanez, a cerut susținătorilor săi să meargă în stradă și să „își apere revoluția”.

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă