Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Occidentul oferă 2,5 miliarde de euro pentru refugiații din America Latină

Occidentul oferă 2,5 miliarde de euro pentru refugiații din America Latină

Uniunea Europeană și guvernul Spaniei au convocat Conferința internațională a donatorilor pentru a-și manifesta solidaritatea cu refugiații și migranții din Venezuela și cu țările din apropierea acesteia.

Mihai Diac 0 comentarii

Donatorii internaționali s-au angajat să aloce o sumă totală de 2,544 miliarde de euro, din care 595 de milioane de euro sub formă de granturi, iar Uniunea Europeană și statele sale membre au mobilizat granturi în valoare de 231,7 milioane de euro, anunță un comunicat transmis de Reprezentanța Comisiei Europene la București.

În același context, Comisia Europeană s-a angajat să furnizeze 144,2 milioane EUR pentru asistență umanitară imediată, asistență pentru dezvoltare pe termen mediu și mai lung și intervenții de prevenire a conflictelor.

La rândul ei, Banca Europeană de Investiții a anunțat că va acorda regiunii Americii Latine împrumuturi suplimentare în valoare de 400 de milioane de euro.

„Uniunea Europeană nu a uitat niciodată poporul venezuelean. Astăzi am mobilizat comunitatea internațională pentru a oferi asistență suplimentară milioanelor de venezueleni strămutați și țărilor din America Latină care îi găzduiesc. Le mulțumesc donatorilor internaționali pentru angajamentele lor generoase. Tot astăzi am readus în prim-plan una dintre cele mai grave crize ale strămutării populației din istoria recentă”, a declarat Josep Borrell (Spania), deținătorul funcției de Înalt Reprezentant al UE.

Comentarii

loading...