4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalOficial de top SUA Scurgerea din laborator este sursa „cea mai credibilă”...

Oficial de top SUA Scurgerea din laborator este sursa „cea mai credibilă” a focarului de coronavirus

Scurgerea din laborator este sursa „cea mai credibilă” a focarului de coronavirus, spune oficialul de top al guvernului SUA, pe fondul anunțului bombă că omul de știință din Wuhan a fost transformat în denunțător.

A declarat, conform Daily Mail, consilierul adjunct pentru securitate națională al lui Donald Trump, Matthew Pottinger.
Pottinger a susținut că agentul patogen ar fi putut scăpa printr-o „scurgere sau printr-un accident”.

Unul dintre cei mai înalți oficiali guvernamentali din America spune că cea mai „credibilă” teorie despre originea coronavirusului este că a scăpat dintr-un laborator din China.

Matthew Pottinger, care este respectatul consilier adjunct pentru securitate națională al președintelui Donald Trump, a declarat politicienilor din întreaga lume că și liderii chinezi recunosc în mod deschis afirmațiile lor anterioare conform cărora virusul ar fi originar de pe o piață din Wuhan sunt de fapt false.

Pottinger a spus că cele mai recente informații indică faptul că virusul s-a scurs de la Institutul de Virologie Wuhan, de la 18 km de piață, spunând: „Există un număr tot mai mare de dovezi că laboratorul este probabil cea mai credibilă sursă a virusului . ‘

El a afirmat că agentul patogen ar fi putut scăpa printr-o „scurgere sau un accident”, adăugând: „Chiar și cifrele din Beijing au respins în mod deschis povestea pieței umede”.

Comentariile, care au fost făcute în timpul unei conferințe Zoom cu deputații despre China săptămâna trecută, vin în timp ce o echipă de experți de la Organizația Mondială a Sănătății se pregătesc să zboare la Wuhan pentru a investiga cum a început pandemia.

Criticii se tem că ancheta va fi o albire, având în vedere influența Chinei asupra OMS.

„Deputații din întreaga lume au de jucat un rol moral în expunerea anchetei OMS ca pe un exercițiu Potemkin”, le-a spus Pottinger parlamentarilor, referindu-se la satele false create în Crimeea în secolul al XVIII-lea, destinate să convingă împărăteasa rusă în vizită Ecaterina cea Mare că regiunea avea o stare bună de sănătate.

Iain Duncan Smith, fostul lider al partidului conservator care a participat la reuniune, a declarat că comentariile lui Pottinger au reprezentat o „rigidizare” a poziției SUA cu privire la teoria conform căreia virusul provine dintr-o scurgere din laborator, pe fondul rapoartelor că americanii vorbesc cu un denunțător de la institutul Wuhan.
„Mi s-a spus că, în acest moment, SUA are un fost om de știință din laboratorul din America”, a spus el. – Asta am auzit acum câteva săptămâni.

„Am fost condus să cred că așa au reușit să-și întărească poziția cu privire la originea acestui focar.”

El a adăugat că refuzul Beijingului de a permite jurnaliștilor să viziteze laboratorul nu a făcut decât să sporească suspiciunea că acesta este „punctul zero” pentru pandemie.
„Adevărul este că există oameni care au fost în aceste laboratoare care susțin că acesta este cazul”, a spus el.

„Nu știm ce au făcut în acel laborator.

„Este posibil să se fi jucat cu coronavirusuri de lilieci și să se uite la ei și au făcut o greșeală. Am vorbit cu diverse persoane care cred că acesta este cazul. ”Sam Armstrong, director de comunicare la grupul de reflecție pentru politică externă a Societății Henry Jackson, a spus:„ Cu un oficial atât de înalt și respectat care sprijină această afirmație, a sosit momentul ca guvernul britanic să caute atât răspunsuri cât și compensații pentru Covid-19. ‘

Domnul Pottinger, care vorbește fluent mandarina, a lucrat anterior ca jurnalist pentru Reuters și The Wall Street Journal, inclusiv șapte ani în calitate de corespondent pentru China.

În 2005, a devenit marin american și a servit ca ofițer de informații militare înainte de a fi rugat să se alăture Consiliului de Securitate Națională al SUA în 2017, devenind director Asia înainte de a-și asuma rolul actual.

Fratele său mai mare, Paul, este virolog la Universitatea din Washington.

Președintele Trump a acuzat anul trecut OMS că este o „marionetă a Chinei” și a retras finanțarea.

Vizita la Wuhan a echipei OMS este deja înconjurată de controverse după ce a publicat termenii de referință, dezvăluind că nu va investiga institutul Wuhan – singurul laborator din China cu cea mai înaltă clasificare internațională de securitate biologică – ca posibilă sursă de Covid-19.

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă