Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Oficialii ONU cer impunerea imediată a armistițiului în Siria

Oficialii ONU cer impunerea imediată a armistițiului în Siria

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut apel luni ca rezoluţia adoptată sâmbătă de Consiliul de Securitate privind Siria, prin care se cere un armistiţiu de 30 de zile, să fie "aplicată imediat", relatează AFP.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

"Salut adoptarea rezoluţiei, dar mă aştept ca aceasta să fie aplicată imediat (...), pentru ca ajutorul şi serviciile umanitare să fie furnizate imediat (...), pentru a putea alina suferinţele poporului sirian", a declarat Guterres la Geneva, unde are loc o reuniune a Consiliului ONU pentru drepturile omului.

"Eforturile luptei împotriva terorismului nu primează niciodată", a spus el, în contextul în care Iranul, marele aliat al regimului sirian, a afirmat duminică faptul că ofensiva împotriva grupărilor 'teroriste' va continua în regiunea Ghouta de Est, fief al rebelilor aflat sub asediu.

Locuitorii din această regiune aşteaptă în continuare armistiţiul cerut în unanimitate prin rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU.

"Rezoluţiile Consiliului de Securitate nu au sens decât dacă sunt efectiv respectate", a spus Guterres. "Naţiunile Unite sunt pregătite să facă ceea ce este nevoie", a adăugat el.

"Ghouta de Est, în special, nu poate aştepta. Este momentul să punem capăt acestui iad pe pământ", a insistat el.

Cel puţin 10 civili au fost ucişi luni în regiunea Ghouta de Est în Siria, în noi raiduri aeriene şi tiruri cu rachetă ale regimului, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit AGERPRES.

Comentarii

loading...