Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Olanda: Comemorarea zborului MH17

Olanda: Comemorarea zborului MH17

Olanda a organizat un eveniment de comemorare a ale celor 298 de persoane care și-au pierdut viață în zborul MH17, doborât în estul Ucrainei, conform DPA.

Lorand Stoica 0 comentarii

"Un act josnic a ucis 298 de oameni nevinovaţi", a declarat premierul olandez Mark Rutte la festivitatea de comemorare, reiterând că cei care au comis fapta trebuie deferiţi justiţiei.

Echipa internaţională de anchetatori condusă de Olanda consideră că racheta care a doborât avionul deasupra Ucrainei provenea de la armata rusă. Federaţia Rusă a negat implicarea sa.

"Minciunile şi campaniile de calomnie ţintite nu trebuie niciodată să aibă câştig în faţa faptelor evidente", a adăugat Rutte.

Câteva sute de rude s-au adunat de asemenea la monumentul naţional de la Aeroportul Schiphol din Amsterdam, unde au fost citite numele tuturor victimelor. Mai mulţi oameni au depus flori de floarea soarelui, care să amintească de câmpul de floarea soarelui în care s-a prăbuşit avionul.

Cursa MH17 se îndrepta din Amsterdam spre Kuala Lumpur atunci când a fost doborâtă de o rachetă sol-aer lansată din estul Ucrainei, teritoriul aflat în mâinile separatiştilor proruşi.

Intenţia era de "a doborî un avion militar", a anunţat luna trecută un reprezentant al echipei de investigaţie.

Uniunea Europeană (UE) a subliniat într-un comunicat emis în ajunul tristei aniversări că Rusia ar trebui "să-şi accepte responsabilitatea şi să coopereze pe deplin cu investigaţia în curs".

Separatiştii proruşi au organizat miercuri propria festivitate de comemorare a victimelor în estul Ucrainei lângă frontiera cu Rusia, festivitate la care au participat circa 500 de persoane, printre care liderul separatist Denis Puşilin, a informat agenţia de presă a separatiştilor din Doneţk. Festivitatea a fost centrată pe o placă pentru comemorarea a 298 de "victime nevinovate ale războiului civil".

Conflictul dintre separatiştii proruşi şi armata ucraineană a izbucnit după ce ucrainenii l-au înlăturat de la putere, în 2014, pe preşedintele prorus Viktor Ianukovici, cu numai câteva luni înainte de doborârea cursei MH17.

Comentarii

loading...