12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalOlanda: Drapelele, coborâte în bernă după incidentul armat din Utrecht

Olanda: Drapelele, coborâte în bernă după incidentul armat din Utrecht

Un suspect – Gokmen Tanis, în vârstă de 37 de ani, de origine turcă, a fost reţinut după operaţiuni de căutare care au durat şapte ore şi conform legii olandeze el trebuie să fie adus în faţa justiţiei până joi.

Autorităţile olandeze au declarat că încă încearcă să stabilească motivul acestui atac comis într-un cartier rezidenţial liniştit din Utrecht. Comisarul regional de poliţie, Rob van Bree, a declarat că nu se cunoaşte deocamdată nicio legătură între suspect şi victime, în timp ce premierul Mark Rutte a afirmat că motivele “teroriste” nu pot fi încă eliminate.

Procurorul general din Utrecht, Rutger Jeuken, a declarat luni seara, în cadrul unei conferinţe de presă, că la originea atacului s-ar putea afla probleme de familie ale suspectului. Acesta a mai fost arestat, a declarat Jeuken, fără a da detalii suplimentare. Autorul atacului nu a făcut nicio declaraţie şi nici avocatul care îl reprezintă.

Potrivit ziarului olandez Algemeen Dagblad, printre victime se află o tânără, în vârstă de 19 ani, care lucra într-o cafenea, şi un antrenor de fotbal local, tatăl a doi copii. Ambele victime au nume de familie olandeze.

A treia victimă nu a fost identificată de poliţie sau presă. Poliţia a anunţat pe Twitter că va da un comunicat de presă “în cursul dimineţii”.

Utrecht, al patrulea oraş ca mărime din Olanda, cu o populaţie de aproximativ 340.000 de locuitori, este cunoscut pentru pitorescul său şi numărul mare de studenţi. Incidentele armate în acest oraş sunt rare ca şi în întreaga ţară.

Atacul armat a avut loc în 24 Oktoberplein, un punct de joncţiune din vestul oraşului Utrecht, la ora locală 10.45 (09.45 GMT).

Cele mai citite

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă