Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Olanda interzice vălul islamic în clădirile publice

Olanda interzice vălul islamic în clădirile publice

Senatul olandez, camera superioară a parlamentului, a adoptat marţi un proiect de lege care interzice vălul islamic în clădirile publice, precum şcoli, birouri guvernamentale şi spitale, relatează Reuters.

Iulian Budușan 0 comentarii

Camera inferioară a parlamentului a aprobat proiectul de lege în 2016, după ce mai multe încercări de a impune o interdicţie generală în ceea ce priveşte burqa şi alte tipuri de văl islamic au eşuat.

Noua lege interzice orice fel de articol de îmbrăcăminte care acoperă faţa, inclusiv căştile pentru motocicletă şi măştile de schi, în clădirile publice, însă nu şi pe stradă.

Legea este prezentată ca reprezentând o modalitate de a face şcolile, spitalele şi transportul public mai sigure, însă criticii proiectului susţin că singurul său scop este de a interzice purtarea vălului islamic, precum burqa şi niqab.

Principalul organism de consiliere al guvernului olandez a declarat în 2015 că alegerea de a purta vălul islamic este protejată de dreptul constituţional privind libertatea religioasă şi că nu are niciun motiv de a limita acest drept.

De asemenea, acesta a afirmat că legea nu era necesară, având în vedere că în Olanda doar 200 până la 400 de femei poartă burqa sau niqab, şi este improbabil că acestea reprezintă o problemă atât de mare pentru şcoli, spitale şi transportul public pentru a merita o lege specială.

Măsuri vizând interzicerea vălului islamic au fost deja luate în Belgia, Franţa, Danemarca şi Spania, aminteşte Reuters.

Comentarii

loading...