Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Olanda şi-a retras ambasadorul din Turcia

Olanda şi-a retras ambasadorul din Turcia

landa şi-a retras ambasadorul din Turcia şi a comunicat că niciun ambasador turc nou nu va fi acceptat la Haga, conform informaţiilor provenite de la Ministerul de Externe olandez, scrie Politico.

Iulian Budușan 0 comentarii

Ministerul de Externe a comunicat că atât timp cât Olanda nu va avea ambasador la Ankara, nu va fi aprobat niciun ambasador turc la Haga. De asemenea, incidentul „va marca o pauză în relaţiile dintre Turcia şi Olanda”, se arată în comunicatul ministerului.

Relaţiile dintre cele două ţări s-au răcit în ultimul an după ce olandezii au decis să nu permită intrarea în ţară a unor miniştri turci, care doreau să ţină adunări publice pentru susţinerea referendumului din Turcia care ar fi mărit puterile preşedintelui turc.

Gestul este unul simbolic deoarece ambasadorul olandez a fost interzis în Turcia încă din martie 2017.

„Discuţiile recente dintre Turcia şi Olanda au fost o oportunitate pentru o îmbunătăţire a relaţiilor dintre cele două ţări, dar nu am putut cădea de acord”, a spus Halbe Zijlstra, ministrul de Externe olandez.

Comentarii

loading...