Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Olandezii au găsit soluţia contra căprioarelor care invadează grădinile

Olandezii au găsit soluţia contra căprioarelor care invadează grădinile

Localitatea olandeză Zandvoort, situată în vestul capitalei Amsterdam, va utiliza difuzoare olfactive care răspândesc miros de excremente de leu pentru a ţine la distanţă cerbii şi căprioarele care invadează regulat grădinile, relatează AFP.

Rl online 0 comentarii

Numeroase căprioare trăiesc pe dunele din apropierea Zandvoort şi ajung deseori pe străzile şi în parcurile din oraş provocând nelinişte în rândul locuitorilor.

Pentru a încuraja animalele sălbatice să rămână în perimetrul dunelor, o companie olandeză de transport feroviar a propus o idee originală - folosirea "parfumului" de excremente de leu.

Mirosul acestui prădător stârneşte teamă în rândul cerbilor şi căprioarelor care nu mai rămân în zonă, a explicat pentru AFP purtătorul de cuvânt al companiei, Patrick Steijger.

Societatea a creat o substanţă care imită mirosul de excremente de leu, dezvoltată în laborator din uleiuri şi şaptesprezece specii de plante.

Aromele sunt apoi difuzate prin intermediul vaporizatoarelor amplasate pe piloni şi dispuse de-a lungul drumurilor.

Compania de apă din Amsterdam, responsabilă de dunele în cauză, a efectuat anterior mai multe experimente pentru a controla parcursul cerbilor, însă fără succes, precizează AFP.

Sistemul dezvoltat de compania de căi ferate se bazează pe substanţe noi şi oferă o speranţă locuitorilor îngrijoraţi de starea grădinilor lor.

Difuzoarele de mirosuri urmează să fie instalate în următoarele două luni, potrivit lui Patrick Steijger.

"Utilizăm deja acest sistem în unele zone din Olanda, în special de-a lungul căilor ferate pentru a speria căprioarele, dar şi vulpile şi iepurii", a adăugat el.

Chiar dacă cerbii şi căprioarele nu au întâlnit niciodată un leu adevărat, mirosul prădătorului creează o teamă profundă în rândul acestor animale, a explicat publicaţiei olandeze Het Parool profesorul Nico van Staalen de la Universitatea din Amsterdam.

Comentarii

loading...