10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalOMS apără China și susține că nu există probe privind originea Covid-19...

OMS apără China și susține că nu există probe privind originea Covid-19 în laboratorul din Wuhan

“Nu am primit date şi probe specifice din partea guvernului Statelor Unite privind presupusa origine a virusului, prin urmare nu e vorba decât de speculaţii”, a susținut Michael Ryan, director de programe de urgenţă al OMS, într-o conferinţă de presă desfășurată online.

“Dacă aceste date şi aceste probe sunt disponibile, guvernul american este cel care trebuie să decidă dacă le pune la dispoziţie şi când, dar este dificil pentru OMS să se pronunţe în absenţa informaţiilor”, a declarat Michael Ryan de la sediul OMS din Geneva (Elveția).

Declarațiile oficialului OMS vin ca răspuns la cele ale secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo, care a acuzat China că “pune lumea în pericol” întrucât ar deține “laboratoare care nu respectă normele”.

La rândul său, președintele SUA, Donald Trump, a avertizat că va impune Chinei taxe vamale mărite, ca o formă de sancțiune economică.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă