OMS va face totul pentru a afla originea COVID-19, promite Tedros

OMS va face totul pentru a afla originea COVID-19, promite Tedros

Directorul general al OMS a promis că organizația va face totul pentru a afla originea virusului COVID-19, care a provocat pandemia, Tedros Adhanom Ghebreyesus respingând acuzaţiile potrivit cărora organizaţia a fost prea complezentă faţă de China.

Romania libera 0 comentarii

„Vrem să cunoaştem originea şi vom face totul pentru a o cunoaşte”, a promis Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cărui agenţie speră să trimită în scurt timp o echipă ştiinţifică internaţională în regiunea chineză Wuhan, considerată locul de naştere al pandemiei, scrie AFP, preluat de Agerpres.

„Nu există nimic de ascuns”, a dat el asigurări.

„Poziţia OMS este foarte, foarte clară: trebuie să cunoaştem originea acestui virus, pentru că aceasta ne poate ajuta să prevenim viitoare epidemii”, a afirmat el, subliniind că este vorba despre o „chestiune tehnică” şi regretând că unii au „politizat-o”.

Echipa internaţională formată dintr-o duzină de oameni de ştiinţă în diferite domenii de competenţă are ca misiune să identifice originile virusului şi modul în care acesta s-a transmis la om. Echipa nu a putut deocamdată să se deplaseze în China, unde noul coronavirus a fost depistat pentru prima oară la sfârşitul lui 2019, însă acest lucru urmează să se întâmple.

„Nu ne vom opri să căutăm adevărul privind originea virusului, dar ne vom baza pe ştiinţă”, a subliniat el.

Comentarii

loading...