Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ONU: Anexarea Cisiordaniei ar însemna 'o încălcare gravă a dreptului internaţional'

ONU: Anexarea Cisiordaniei ar însemna 'o încălcare gravă a dreptului internaţional'

O anexare a Cisiordaniei de către Israel ar fi 'o încălcare gravă a dreptului internaţional', a declarat Antonio Guterres, secretarul general al ONU, ne spune Reuters

Rl online 0 comentarii

Declarându-se 'îngrijorat' de declaraţiile premierului israelian, Antonio Guterres a reafirmat că o astfel de evoluţie ar fi 'devastatoare pentru posibilitatea relansării negocierilor şi a păcii regionale, subminând grav viabilitatea soluţiei celor două state', soluţie faţă de care ONU rămâne angajată, a precizat el.

Premierul israelian a promis să anexeze o porţiune strategică a Cisiordaniei ocupate, în special Valea Iordanului şi partea de nord a Mării Moarte dacă va câştiga alegerile din 17 septembrie. Marţi, ONU a reacţionat în termeni aproape asemănători, prin intermediul purtătorului de cuvânt Stéphane Dujarric, denunţând intenţiile premierului Benjamin Netanyahu în cazul câştigării scrutinului.

Comentarii

loading...