15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalONU: Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte are nevoie de o "examinare psihiatrică"

ONU: Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte are nevoie de o “examinare psihiatrică”

”Aceste atacuri nu pot rămâne fără răspuns, Consiliul ONU pentru Drepturile Omului trebuie să ia măsuri. Trebuie să credem că preşedintele Filipinelor are nevoie de a se supune unei examinări psihiatrice. Acest tip de comentarii este inacceptabil”, a declarat Zeid Ra’ad Al-Hussein într-o conferinţă de presă desfăşurată la Geneva.

Raportorul special al ONU privind decesele extrajudiciare, Agnes Callamard, a devenit ţinta criticilor preşedintelui filipinez.

Într-o întâlnire cu reprezentanţi filipinezi ai Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, Zeid Ra’ad Al-Hussein a citat articole din presa filipineză, apărute în noiembrie, în care Duterte ameninţa, folosind expresii jignitoare, să o pălmuiască pe Agnes Callamard.

Cel puţin 3.987 de persoane au fost ucise în operaţiuni ale poliţiei filipineze împotriva unor suspecţi de consum şi trafic de droguri între iulie 2016 şi ianuarie 2018, conform datelor oficiale.

Totuşi, organizaţia Human Rights Watch susţine că estimările organizaţiilor locale de apărare a drepturilor omului şi ale Bisericii arată că până la 13.000 de oameni ar fi fost ucişi, bilanţ care include şi persoanele ce ar fi fost omorâte de ucigaşi plătiţi sau de membri ai unor grupări paramilitare.

În urmă cu câteva săptămâni, Washingtonul a declarat că preşedintele filipinez Rodrigo Duterte constituie o ameninţare pentru democraţie şi drepturile omului. Un raport publicat de serviciile de informaţii americane la 13 februarie arăta că şeful statului filipinez ‘va continua să ducă originala sa campanie contra drogurilor, corupţiei şi infracţionalităţii’.

Cele mai citite

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa în 2024

România va avea "cea mai mare" creştere economică din Europa anul acesta, bazată pe investiţii şi nu pe consum, a declarat, marţi, prim-ministrul Marcel...
Ultima oră
Pe aceeași temă