Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

ONU: Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate privind situaţia din Siria

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni cu uşile închise miercuri la ora 15:00 GMT pentru a discuta despre situaţia din Siria, la solicitarea Franţei şi a Marii Britanii, au declarat marţi diplomaţi, relatează AFP.

Rl online 0 comentarii

Reuniunea are loc "din cauza deteriorării situaţiei pe teren în Siria şi în absenţa punerii în aplicare" a armistiţiului de o lună prevăzut în urma adoptării unei rezoluţii pe 24 februarie de către Consiliul de Securitate al ONU, a precizat unul dintre diplomaţi.

La reuniune vor lua cuvântul secretarul general-adjunct pentru afaceri umanitare, Mark Lowcock, şi emisarul special al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura.

Săptămâna trecută, Mark Lowcock a deplâns, într-un discurs în Consiliul de Securitate, lipsa respectării încetării focului în Siria, în pofida rezoluţiei adoptate în unanimitate pe 24 februarie. "Când va fi implementată rezoluţia dvs?", a întrebat oficialul ONU, adresându-se celor 15 membri ai Consiliului de Securitate.

Noua reuniune a Consiliului de Securitate are loc după ce armata rusă, care sprijină regimul sirian, a anunţat că le va permite rebelilor înarmaţi, şi nu doar civililor, să părăsească enclava Ghouta Orientală, propunându-le acestora să predea forţelor guvernamentale siriene ultimul bastion al rezistenţei.

Comentarii

loading...