6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalONU: Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate privind situaţia din Siria

ONU: Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate privind situaţia din Siria

Reuniunea are loc “din cauza deteriorării situaţiei pe teren în Siria şi în absenţa punerii în aplicare” a armistiţiului de o lună prevăzut în urma adoptării unei rezoluţii pe 24 februarie de către Consiliul de Securitate al ONU, a precizat unul dintre diplomaţi.

La reuniune vor lua cuvântul secretarul general-adjunct pentru afaceri umanitare, Mark Lowcock, şi emisarul special al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura.

Săptămâna trecută, Mark Lowcock a deplâns, într-un discurs în Consiliul de Securitate, lipsa respectării încetării focului în Siria, în pofida rezoluţiei adoptate în unanimitate pe 24 februarie. “Când va fi implementată rezoluţia dvs?”, a întrebat oficialul ONU, adresându-se celor 15 membri ai Consiliului de Securitate.

Noua reuniune a Consiliului de Securitate are loc după ce armata rusă, care sprijină regimul sirian, a anunţat că le va permite rebelilor înarmaţi, şi nu doar civililor, să părăsească enclava Ghouta Orientală, propunându-le acestora să predea forţelor guvernamentale siriene ultimul bastion al rezistenţei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă