Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ONU: Siria va primi 4,4 miliarde de dolari ajutor pentru 2018

ONU: Siria va primi 4,4 miliarde de dolari ajutor pentru 2018

Donatorii internaţionali reuniţi la Bruxelles s-au angajat să acorde 4,4 miliarde de dolari (3,6 miliarde de euro) ajutor pentru Siria pentru anul 2018, a anunţat miercuri Mark Lowcock, şeful biroului ONU pentru afaceri umanitare.

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

"Bănuiala mea este că, până la sfârşitul zilei, vom avea angajamente pentru anul 2018 în valoare de 4,4 miliarde de dolari", a declarat Mark Lowcock la conferinţa donatorilor găzduită de Uniunea Europeană şi ONU, informează Agrepres.

El a mulţumit în special Uniunii Europene, Germaniei şi Marii Britanii pentru 'sumele foarte mari' promise.

"Este un început bun, chiar dacă ne-am fi dorit mai mult", a spus Lowcock, menţionând că Statele Unite, unul dintre cei mai mari contribuabili, nu au precizat încă valoarea angajamentului lor.

Organizatorii conferinţei sperau să strângă în total 9 miliarde de dolari (7,3 miliarde de euro) pentru anul 2018. ONU a calculat nevoile pentru ajutorul umanitar în Siria la 3,5 miliarde de dolari (2,8 miliarde euro) şi la 5,6 miliarde de dolari (4,5 miliarde de euro) pentru sprijinirea refugiaţilor din ţările vecine.

"Sumele promise (miercuri) sunt departe de a fi neglijabile. (...) Vom avea promisiuni suplimentare până la sfârşitul anului", a declarat oficialul ONU.

Se aşteaptă de asemenea un acord din partea statelor membre UE cu privire la ajutorul financiar pentru refugiaţii din Turcia, care se ridică la 3 miliarde de euro pe o perioadă de doi ani.

Unii donatori, precum Germania şi Franţa, au făcut angajamente pentru mai mulţi ani. 'Promisiunile pentru anul 2019 şi cei următori ajung la 3,4 miliarde de dolari', a mai spus Mark Lowcock.

Comentarii

loading...