21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalONU: Zece copii au murit în urma unui raid aerian al SUA...

ONU: Zece copii au murit în urma unui raid aerian al SUA în Afganistan

Raidul aerian de sâmbătă a făcut parte dintr-o bătălie între talibani şi forţele afgano-americane care a durat 30 de ore în Kunduz, o provincie nordică în care talibanii au o prezenţă puternică.

Copiii şi familiile lor şi-au pierdut locuinţele din cauza luptelor din alte părţi ale ţării, conform misiunii ONU din Afganistan (UNAMA), care a precizat într-un comunicat că verifică pentru a afla dacă toate cele 13 decese au avut loc în timpul raidului.

Alţi trei civili au fost răniţi. Incidentul a avut loc în cartierul Telawka în apropiere de oraşul Kunduz.

Sergentul Debra Richardson, purtătoarea de cuvânt a misiunii conduse de NATO – Resolute Support – în Afganistan a confirmat că forţele Statelor Unite au coordonat raidul aerian. Ea a precizat că misiunea îşi propune să prevină decesul civililor, talibanii ascunzându-se printre ei.

Un număr record de civili afgani au fost ucişi în 2018 după ce numărul raidurilor  aeriene şi al atentatelor sinucigaşe a crescut, a informat ONU într-un raport din februarie. De asemenea, numărul copiilor ucişi a crescut în fiecare an din 2014 până în prezent.

Luptele s-au intensificat într-o perioadă în care oficialii talibani şi americani se întâlnesc pentru a încerca să oprească războiul de 17 ani.

Cele mai citite

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă