27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalOperaţiunea de salvare a lui Julen: Autorităţile speră să ajungă la copil...

Operaţiunea de salvare a lui Julen: Autorităţile speră să ajungă la copil „până la sfârşitul zilei”

Minerii coborâţi în tunel, pentru a-l salva pe Julen Rosello, băiatul în vârstă de doi ani care a căzut în fântâna adâncă pe 13 ianuarie, au excavat 1.5 din cei 3.8 metri estimaţi. Minerii şi băiatul sunt separaţi de un strat de piatră.

În total, opt mineri din regiunea nordică Asturias au coborât în echipe de câte doi, joi seara. Aceştia au lucrat în ture de câte 40 de minute şi şi-au carat singuri buteliile cu oxigen.

Unii dintre locuitorii din zonă au rămas alături de părinţii lui Julen, pe timpul nopţii, la faţa locului. „În ciuda obstacolelor, trebuie să rămânem puternici şi să ajută familia”, scrie Maria Gamez, un oficial guvernamental din regiunea Malaga.

Băiatul în vârstă de doi ani, numit Julen, a căzut la o adâncime de mai mult de 100 de metri duminică după-amiază, potrivit Sky News şi CNN. Acesta s-a îndepărtat de părinţii lui, în timp ce familia se afla în plimbare într-o zonă muntoasă, la nord est de oraşul Totalan.

Fântâna a fost construită cu o lună în urmă în timpul unor lucrări de inspecţie a apei şi nu a fost acoperită cu echipament de protecţie, relaţează presa locală.

Cele mai citite

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...

Primirea României în Schengen este prezentată de Comisia Europeană drept “recomandare” pentru anul 2025

Comisia Europeană recomandă Consiliului UE, cu privire la situația Spațiului Schengen, "să ia o decizie finală și să stabilească o dată adecvată pentru ridicarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă