Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Unități militare motorizate în Libia

Unități militare motorizate în Libia

Opiniile experților privind Orientul Mijlociu și întâlnirea miniștrilor de Externe la Bruxelles

Ellie Geranmayeh: Europa nu își poate permite să absoarbă costurile unui conflict extins în Orientul Mijlociu. Miniștrii de Externe UE trebuie să urmeze urgent o abordare proactivă și unită asupra acestei probleme, care să evite cel mai rău scenariu și să protejeze interesele UE.

Rl online 0 comentarii

”Această abordare trebuie să includă: o mobilizare diplomatică de nivel înalt pentru a media între Washington și Teheran; menținerea unui anumit nivel al prezenței militare în Irak, focusată pe prevenirea avansării ISIS; eforturi diplomatice continue care să prezerve Planul Comun Cuprinzător de Acțiune (JCPOA, tratatul nuclear cu Iranul); ajutorarea economică a poporului iranian; protejarea propriilor cetățeni (europeni) și țărilor fragile din Orientul Mijlociu prinse în foc încrucișat în conflictul dintre SUA și Iran”.

Tarek Megerisi: ”Până acum, Europa a fost incapabilă să aibă o poziție fermă sau unită în Libia, și ca rezultat este marginalizată și izolată. Dacă Europa vrea să re-obțină relevanță în Libia și să își reia abilitatea de a influența evoluții pe o anumită chestiune de o importanță securitară și strategică vitală, atunci trebuie să se plaseze puternic în direcția dez-escaladării. 

Miniștrii de Externe trebuie, prin urmare, să urmărească să a) construiască o coaliție de state cu viziune comună care să implementeze o politică concentrată pe stabilitate care să implice presarea capitalelor regionale pentru un angajament după Principiile (Procesului n.r.) de la Berlin, b) să exploreze mecanismele de răspundere pentru stimularea actorilor înspre o dez-escaladare în Libia și c) încurajarea SUA să adopte o poziție clară de sprijnire a acestor eforturi”.  

Ellie Geranmayeh este Directorul Adjunct al think-tankului Consiliul European pentru Relații Externe, expert pe Iran.

Tarek Megerisi este membru al aceleiași instituții și expert asupra spațiului Libian.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...