20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalOpoziţia din Austria îi cere demisia ministrului de Interne

Opoziţia din Austria îi cere demisia ministrului de Interne

„Dacă Kickl ar avea o urmă de decenţă şi respect pentru democraţie, şi-ar da demisia chiar acum”, a afirmat Rendi-Wagner pentru televiziunea de stat ORF, adăugând că va cere un vot de neîncredere în parlament pentru Kickl.
 
Marţi, Kickl, membru al Partidului Libertăţii (FPO – extremă dreapta), a fost întrebat dacă propunerile sale pentru proceduri mai stricte privind azilanţii ar încălca Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.
 
El a răspuns precizând că există unele „structuri legale ciudate, uneori vechi de câţiva ani şi dezvoltate în circumstanţe total diferite” în convenţie care ar opri partidul său din a face „ceea ce este necesar”. Kickl a adăugat că ar dori să „conteste acele reguli”.
 
„Cred că legea trebuie să urmeze politicile şi nu politicile să urmeze legea”, a afirmat Kickl.
 
„Convenţia Europeană a Drepturilor Omului are statut constituţional în Austria de 59 de ani. Să o pui la îndoială înseamnă sfârşitul consensului fundamental al celei de-a doua republici” a Austriei, a afirmat preşedintele austriac Alexander Van der Bellen.
 
Katarina Barley, ministrul german al Justiţiei, l-a atacat şi ea pe Kickl. Ea a declarat pentru Suddeutsche Zeitung: „Ca ministru de Interne, Kickl ar trebui să apare statul de drept, nu să îl saboteze prin declaraţii”.
 
Vorbind la televiziunea de stat, Rendi-Wagner i-a cerut cancelarului austriac Sebastian Kurz, cel care conduce alături de partidul lui Kickl guvernul, să comenteze situaţia. Kurz a afirmat că a vorbit la telefon cu Kickl.
 
„O simplă convorbire telefonică nu este destul. Trebuie făcute mai multe”, a afirmat ea, făcând apel la cancelar să arate „curaj şi responsabilitate” şi „să propună concedierea ministrului de Interne”.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă