12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalOrban: Apărarea Ungariei este ''sarcina noastră, nu a NATO sau a UE''

Orban: Apărarea Ungariei este ”sarcina noastră, nu a NATO sau a UE”

Preşedintele Janos Ader l-a învestit pe generalul Ferenc Korom în funcţia de şef al Statului Major al armatei, în locul lui Tibor Benko care în prezent ocupă funcţia de ministru al apărării.

Cu această ocazie, Viktor Orban a declarat că o Ungarie puternică nu poate exista fără o armată puternică. “O naţiune care este incapabilă să se apere singură nu merită să fie o naţiune”, a mai spus el.

După eforturile reuşite de modificare a Constituţiei, de a legifera politici privind comunităţile maghiare din străinătate, economia şi sprijinul pentru familie, prioritatea pentru noul guvern este consolidarea securităţii naţionale, a spus Orban. Bugetul alocat armatei ungare se va dubla în următorii ani, a mai spus el.

Ungaria a fost martoră la conflictele armate care au izbucnit în ţările vecine în anii ’90, a spus Orban. În prezent, milioane de migranţi sunt gata să intre în ţară, a adăugat el.

Viktor Orban i-a cerut generalului Ferenc Korom să pună bazele unei armate moderne şi puternice care să poată face faţă provocărilor actuale, care să poată prelua sarcinile forţelor armate ale oricărei ţări şi care să devină atractivă pentru tinerii care sunt cheia unei armate puternică, a mai spus el.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă