4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalOrban, dispus să ajungă la un acord bilateral cu Merkel privind migraţia

Orban, dispus să ajungă la un acord bilateral cu Merkel privind migraţia

Orban a declarat, într-un interviu pentru cotidianul Bild, că Ungaria este dispusă să negocieze pe tema migraţiei cu Germania, însă doar dacă Berlinul reuşeşte să ajungă la un acord în această privinţă cu Austria.

“Ordinea poate fi doar: negocieri între Germania şi Austria, apoi negocieri între Austria şi Ungaria”, a declarat Orban.

“Şi numai la final, dacă chiar există claritate cu privire la poziţia germană (pot exista) negocieri între Ungaria şi Germania”, a adăugat liderul de la Budapesta.

Prim-ministrul ungar a subliniat necesitatea înfiinţării unor centre de tranzit pentru imigranţi în afara teritoriului Blocului comunitar şi consolidării protecţiei frontierelor externe ale Uniunii Europene.

Austria a anunţat marţi că este pregătită să ia măsuri pentru a proteja frontierele sale după ce două partide din coaliţia guvernamentală de la Berlin au ajuns la un compromis ce prevede introducerea de restricţii în legătura cu primirea imigranţilor în Germania.

Compromisul între Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi filiala sa bavareză, Uniunea Creştin-Socială (CSU) privind imigraţia, prevede înfiinţarea de centre de tranzit în Germania unde imigranţii care au solicitat azil în alte state UE ar urma să fie reţinuţi până când Berlinul reuşeşte să negocieze retrimiterea lor în ţările unde au fost iniţial înregistraţi.

Liderii UE au ajuns vineri, în cadrul unui summit, la un acord privind crearea de centre pentru procesarea “controlată” a actelor imigranţilor. Mai mult, Merkel a negociat acorduri bilaterale cu mai multe ţări UE privind reprimirea imigranţilor înregistraţi iniţial în aceste state.

 

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă