Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Organizaţia Statului Islamic îl ameninţă pe preşedintele Turcei

Organizaţia Statului Islamic îl ameninţă pe preşedintele Turcei

Organizaţia Statului Islamic il ameninţă pe preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, intu-un mesaj dat publicitatii, conform dpa.

Lorand Stoica 0 comentarii

"Hei, Erdogan, tiranule arogant al Turciei, să nu te amăgeşti că săbiile soldaţilor califatului sunt departe de tine", afirmă în turcă un militant al SI, flancat de doi bărbaţi înarmaţi cu mitraliere şi cu un steag al organizaţiei şi un lansator de rachete pe fundal.

Militanţii, care au feţele acoperite, jură credinţă liderului grupării, Abu Bakr al Baghdadi.

"Să te alături cruciaţilor nu te va ajuta împotriva soldaţilor califatului", mai spune bărbatul, adresându-se preşedintelui turc.

Înregistrarea video, difuzată miercuri seara, se intitulează Wilayat Turcia (Provincia Turcia, în arabă) şi vine la mai puţin de trei luni după ce al Baghdadi a apărut într-un alt video arborând o pancartă pe care scria la fel, Wilayat Turcia, şi indicând că gruparea ar urma să lanseze atacuri şi să-şi extindă operaţiunile în această ţară.

Cel mai sângeros atac al SI în Turcia de până acum a fost cel de Anul nou 2017 de la un club din Istanbul, soldat cu 39 de morţi.

În iunie a.c., autorităţile turce au capturat în raiduri din întreaga ţară 20 de presupuşi militanţi ai Statului Islamic care ar fi pregătit atacuri teroriste iminente, potrivit agenţiei Anadolu.

În noul său mesaj, gruparea se angajează totodată "să continue lupta până când religia lui Allah va domina întreaga lume".

Comentarii

loading...