15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalOrganizaţia Statului Islamic îl ameninţă pe preşedintele Turcei

Organizaţia Statului Islamic îl ameninţă pe preşedintele Turcei

“Hei, Erdogan, tiranule arogant al Turciei, să nu te amăgeşti că săbiile soldaţilor califatului sunt departe de tine”, afirmă în turcă un militant al SI, flancat de doi bărbaţi înarmaţi cu mitraliere şi cu un steag al organizaţiei şi un lansator de rachete pe fundal.

Militanţii, care au feţele acoperite, jură credinţă liderului grupării, Abu Bakr al Baghdadi.

“Să te alături cruciaţilor nu te va ajuta împotriva soldaţilor califatului”, mai spune bărbatul, adresându-se preşedintelui turc.

Înregistrarea video, difuzată miercuri seara, se intitulează Wilayat Turcia (Provincia Turcia, în arabă) şi vine la mai puţin de trei luni după ce al Baghdadi a apărut într-un alt video arborând o pancartă pe care scria la fel, Wilayat Turcia, şi indicând că gruparea ar urma să lanseze atacuri şi să-şi extindă operaţiunile în această ţară.

Cel mai sângeros atac al SI în Turcia de până acum a fost cel de Anul nou 2017 de la un club din Istanbul, soldat cu 39 de morţi.

În iunie a.c., autorităţile turce au capturat în raiduri din întreaga ţară 20 de presupuşi militanţi ai Statului Islamic care ar fi pregătit atacuri teroriste iminente, potrivit agenţiei Anadolu.

În noul său mesaj, gruparea se angajează totodată “să continue lupta până când religia lui Allah va domina întreaga lume”.

Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Doliu în baschetul românesc. S-a stins din viață fostul mare jucător și antrenor Horațiu Giurgiu

În această dimineață, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 86 de ani, s-a stins din viață una dintre legendele baschetului românesc,...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă