9.9 C
București
sâmbătă, 16 martie 2024
AcasăInternaționalOrganizaţia Statului Islamic îl ameninţă pe preşedintele Turcei

Organizaţia Statului Islamic îl ameninţă pe preşedintele Turcei

“Hei, Erdogan, tiranule arogant al Turciei, să nu te amăgeşti că săbiile soldaţilor califatului sunt departe de tine”, afirmă în turcă un militant al SI, flancat de doi bărbaţi înarmaţi cu mitraliere şi cu un steag al organizaţiei şi un lansator de rachete pe fundal.

Militanţii, care au feţele acoperite, jură credinţă liderului grupării, Abu Bakr al Baghdadi.

“Să te alături cruciaţilor nu te va ajuta împotriva soldaţilor califatului”, mai spune bărbatul, adresându-se preşedintelui turc.

Înregistrarea video, difuzată miercuri seara, se intitulează Wilayat Turcia (Provincia Turcia, în arabă) şi vine la mai puţin de trei luni după ce al Baghdadi a apărut într-un alt video arborând o pancartă pe care scria la fel, Wilayat Turcia, şi indicând că gruparea ar urma să lanseze atacuri şi să-şi extindă operaţiunile în această ţară.

Cel mai sângeros atac al SI în Turcia de până acum a fost cel de Anul nou 2017 de la un club din Istanbul, soldat cu 39 de morţi.

În iunie a.c., autorităţile turce au capturat în raiduri din întreaga ţară 20 de presupuşi militanţi ai Statului Islamic care ar fi pregătit atacuri teroriste iminente, potrivit agenţiei Anadolu.

În noul său mesaj, gruparea se angajează totodată “să continue lupta până când religia lui Allah va domina întreaga lume”.

Cele mai citite

Un atac cu rachete balistice rusești a lovit Odesa, ucigând 20 de persoane

Un atac cu rachete balistice rusești a lovit vineri o zonă rezidențială din orașul ucrainean Odesa, port la Marea Neagră, ucigând cel puțin 20...

Soldații israelieni au ucis un palestinian înarmat aproape de Hebron

Soldaţi israelieni au ucis sâmbătă un palestinian înarmat după ce acesta deschisese focul în apropierea unei colonii evreieşti din apropierea oraşului Hebron, din sudul...

Design și funcționalitate: descoperă mesele de cafea perfecte pentru casa ta

Pentru că au un rol esențial în amenajarea spațiilor de relaxare, fiind apreciate nu numai pentru funcționalitatea pe care o oferă, ci și pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă