11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalOSDO: Evacuarea jihadiştilor şi familiilor acestora din sudul Damascului s-a încheiat

OSDO: Evacuarea jihadiştilor şi familiilor acestora din sudul Damascului s-a încheiat

“Circa 1.600 de combatanţi ai SI şi civili au fost evacuaţi, duminică şi luni, la bordul a 32 de autobuze”, a anunţat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman. Ei au fost transferaţi “spre badia” (deşert), în estul Siriei, a adăugat el.

“Forţele siriene au reintrat în tabăra (de refugiaţi palestinieni) de la Yarmouk, unde desfăşoară operaţiuni de curăţare, după ce au eliberat cartierele Tadamoun, Qadam şi Hajar al-Aswad”, a mai precizat Rahman.

Operaţiunea de evacuare a debutat, potrivit OSDO, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la mai puţin de 24 de ore după un acord de încetare a focului încheiat între regimul de la Damasc şi SI, la finalul unei luni de lupte înverşunate.

Guvernul nu a confirmat acest acord de evacuare, însă o sursă militară citată de agenţia de presă Sana a anunţat luni că evacuări de femei şi copii au loc la sud de capitală şi că operaţiunile militare au fost reluate după un scurt armistiţiu.

Regimul sirian a lansat la 19 aprilie o vastă ofensivă împotriva SI la sud de Damasc, ofensivă care a curmat viaţa a peste 60 de civili, a mai mult de 250 de combatanţi pro-regim, precum şi a 233 de jihadişti, potrivit OSDO.

Prin recucerirea taberei de palestinieni de la Yarmouk şi a cartierelor adiacente, regimul lui Bashar al-Assad controlează întreaga capitală şi împrejurimile ei, pentru prima dată din 2012.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă