Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

OSDO: Mii de persoane fug din sudul Siriei de teama unor noi confruntări

OSDO: Mii de persoane fug din sudul Siriei de teama unor noi confruntări

Aproximativ 12.500 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele în provincia Daraa din sudul Siriei în ultimele două zile, înaintea unor posibile noi confruntări între forţele guvernamentale, sprijinite de aliaţii lor, şi luptătorii opoziţiei în zonă, relatează dpa.

Rl online 0 comentarii

Persoanele care au plecat sunt din părţile de est şi de nord-est ale provinciei Daraa, unde au avut deja loc bombardamente şi confruntări puternice între trupele guvernamentale şi luptători ai opoziţiei, a spus Rami Abdel Rahman, directorul ONG-ului Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Persoanele strămutate s-au deplasat în alte părţi din provincie, a adăugat el.

Conform OSDO, şase membri ai miliţiilor au fost ucişi în lupte. Opt civili au fost de asemenea ucişi în părţi din estul şi nord-estul provinciei Daraa în bombardamente de artilerie în ultimele 48 de ore.

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a promis că va elibera de sub controlul opoziţiei toate zonele din apropierea frontierelor cu Iordania şi Înălţimile Golan ocupe de Israel.

Comentarii

loading...