Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pakistanului ordonat sa reexamineze condamnarea la moarte a unui spion

Pakistanului ordonat sa reexamineze condamnarea la moarte a unui spion

Pakistanului a fost ordonat de Curtea Internaţională de Justiţie să "reexamineze" condamnarea la moarte a unui indian pentru spionaj, ne spune AFP.

Lorand Stoica 0 comentarii

Curtea Internaţională de Justiţie, cu sediul la Haga, a indicat într-un document publicat pe site-ul său că "a concluzionat că Pakistanul este obligat să furnizeze, prin mijloace la alegerea sa, un control şi o reexaminare efective a declaraţiei privind culpabilitatea şi pedeapsa" lui Kulbhushan Sudhir Jadhav, condamnat la moarte de o curte marţială pakistaneză, în aprilie 2017.

Kulbhushan Sudhir Jadhav a fost arestat în martie 2016 în provincia pakistaneză Balucistan. Autorităţile pakistaneze susţin că Jadhav a recunoscut că este spion şi că lucrează pentru serviciile de informaţii indiene.

New Delhi a negat întotdeauna că Jadhav este spion, acuzând Pakistanul că "l-a răpit din Iran unde el desfăşura activităţi comerciale după ce s-a retras din Marina indiană".

India a sesizat CIJ în mai 2017 pentru a împiedica execuţia. New Delhi acuză de asemenea Islamabadul de "grave încălcări ale Convenţiei de la Viena privind relaţiile consulare". În timpul audierilor la CIJ în februarie, reprezentanţii Indiei au denunţat o "propaganda răutăcioasă" din partea Pakistanului. La rândul său, Islamabadul îl acuză pe Jadhav de activităţi "teroriste".

Comentarii

loading...