Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Palestinienii spun că nu cedează în fața șantajelor președintelui Donald Trump

Palestinienii spun că nu cedează în fața șantajelor președintelui Donald Trump

Palestinienii nu vor ceda la "şantajul" SUA, a avertizat miercuri o reprezentantă palestiniană după ameninţările preşedintelui american Donald Trump de a tăia ajutorul financiar al Statelor Unite pentru palestinienii acuzaţi că nu vor să negocieze cu Israelul.

Iulian Budușan 0 comentarii

"Nu vom ceda la şantaj. Acum, el (preşedintele Trump) îndrăzneşte să acuze palestinienii de consecinţele acţiunilor sale iresponsabile", a afirmat Hanan Ashrawi, o responsabilă a Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP), referindu-se în special la recenta decizie a preşedintelui american de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Donald Trump a ameninţat marţi să taie ajutorul financiar acordat de SUA palestinienilor, aducând ca argument lipsa lor de interes pentru negocierile de pace pe care Casa Albă vrea să le relanseze.

"Noi plătim palestinienilor sute de milioane de dolari pe an fără niciun fel de recunoştinţă sau respect din partea lor", a scris Donald Trump într-o postare pe Twitter.

"Din moment ce palestinienii nu mai sunt dispuşi să vorbească despre pace, de ce să le oferim plăţi masive în viitor?", a adăugat el.

SUA au acordat palestinienilor în 2016 un ajutor de 319 milioane de dolari prin agenţia lor de dezvoltare USAID, potrivit cifrelor disponibile pe site-ul agenţiei.

La aceasta se adaugă şi o asistenţă de 304 milioane de dolari oferită de Washington programelor ONU pentru teritoriile palestiniene.

Donald Trump nu a precizat la ce ajutoare se referă în mod special în mesajul său de pe Twitter.

Comentarii

loading...