Palma de Mallorca, afectată de incendii grave. Peste 60 de locuințe au fost evacuate

Palma de Mallorca, afectată de incendii grave. Peste 60 de locuințe au fost evacuate

Incendii devastatoare au izbucnit la începutul acestei săptămâni în regiunea turistică spaniolă Palma de Mallorca. Circa o sută de hectare de pădure au fost distruse, iar peste 60 de locuințe au fost evacuate de către autoritățile locale, informează mass media spaniole.

Rl online 0 comentarii

Cauzele incendiului sunt deocamdată necunoscute. Flăcările s-au răspândit cu mare rapiditate din cauza vânturilor puternice generate de furtuna Bruno, care s-a abătut asupra Insulelor Baleare şi a unor regiuni ale Spaniei. Rafalele din Mallorca au înregistrat viteze de aproximativ 85 de kilometri pe oră.

Incendiul era în continuare activ joi dimineaţă, însă meteorologii prevăd o încetinire a mişcărilor de aer, uşurând astfel activitatea pompierilor locali.

Francina Armengol, directorul guvernului regional din Insulele Baleare, şi-a exprimat îngrijorarea pe Twitter şi a cerut rezidenţilor să dea dovadă de "maximă atenţie, bun simţ şi solidaritate cu echipele profesioniste care încearcă să stingă incendiul", informează AGERPRES.

Comentarii

loading...