Până la 49 de palestinieni răniți în confruntări în Gaza

Până la 49 de palestinieni răniți în confruntări în Gaza

Luptele de vineri între protestatarii palestinieni și forțele israeliene de securitate din fâșia Gaza au lăsat până la 49 de persoane rănite, raportează RT.

Lorand Stoica 0 comentarii

Confruntările au izbucnit în timpul unui protest împotriva 'colonizării' graniței de est a benzii Gaza. Se spune că mii de palestinieni au luat parte la demonstrații.

Presă locală a raportat că până la 49 de persoane au fost rănite de Forțele Armate israeliene, dintre care 19 ar fi fost împușcate. De asemenea, s-au spus că opt lucrători de sănătate voluntari și un jurnalist au suferit răni.

Rapoartele anterioare au arătat că Israelul și Hamas au făcut o înțelegere privind încetarea focului de-a lungul graniței. Potrivit unui oficial israelian, Israelul va reînnoi livrarea de combustibil către Gaza (oprită pe 25 iunie), va extinde zona de pescuit din jurul Fâșiei Gaza la 15 mile marine și va returna  bărci de pescuit palestiniene confiscate, a declarat Haaretz.

În schimb, Israelul a cerut Hamasului să oprească violența în zona tampon. Hamas trebuia să se asigure că demonstrațiile de la graniță rămân pașnice și să oprească bombardarea teritoriului israelian.

În această săptămână, gazenii au organizat marile demonstrații de marți de revenire pentru a 63-a săptămână la rând. Ei cer returnarea refugiaților palestinieni în Palestina istorică, în prezent pe teritoriul israelian. Aceștia solicită, de asemenea, încetarea blocadei Israelului a Fâșiei Gaza. Zeci de protestatari au fost uciși în lupte cu forțele israeliene că rezultat al acestor demonstrații săptămânale, cu mult mai mulți oameni răniți de ambele părți.

Comentarii

loading...