6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalPandemia a dus la regresul lumii cu 25 de ani în 25...

Pandemia a dus la regresul lumii cu 25 de ani în 25 de zile

>> din cauza COVID-19, sărăcia extremă a crescut cu 7%,
 
>> în ultimul an, prin aproape fiecare indicator, lumea a regresat.
 
>> progresul global al sănătății, retrogradat cu 25 de ani
 
>> aproape 40 de milioane de oameni aruncați înapoi în sărăcie extremă

 

Efectele ,,knock-on” ale pandemiei de coronavirus au stopat și inversat progresul global al sănătății, retrogradându-l în urmă cu 25 de ani și expunând milioane la riscul bolilor mortale și al sărăciei, a avertizat marți, un raport al Fundației Bill & Melinda Gates.
 
Din cauza COVID-19, sărăcia extremă a crescut cu 7%.
 
„Este un imens eșec”, a declarat Bill Gates, co-președinte al Fundației și un important filantrop al sănătății și dezvoltării globale.
 
Raportul fundației, care urmărește progresele în ceea ce privește obiectivele Națiunilor Unite de dezvoltare durabilă (ODD) în ceea ce privește reducerea sărăciei și îmbunătățirea sănătății, a constatat că, în ultimul an, prin aproape fiecare indicator, lumea a regresat.
 
Alături de scăderea ratelor de imunizare de rutină, pe care raportul le-a descris ca „retragerea lumii în jur de 25 de ani în 25 de săptămâni”, creșterea nivelului sărăciei și a daunelor economice cauzate de pandemie consolidează inegalitățile, a spus acesta.
 
Acesta a constatat că pandemia a avut un impact disproporționat asupra femeilor, comunităților rasiale și minorităților etnice și persoanelor care trăiesc în sărăcie extremă.
 
Mark Suzman, director executiv al Fundației Gates, într-un interviu acordat Reuters: „Am avut aproape 40 de milioane de oameni aruncați înapoi în sărăcie extremă. Asta înseamnă mult peste un milion pe săptămână de când virusul a lovit “.
 
Raportul a citat proiecțiile Fondului Monetar Internațional că, în ciuda celor 18 trilioane de dolari cheltuiți deja pentru încercarea de a stimula economiile din întreaga lume, economia globală va pierde 12 trilioane de dolari sau mai mult până la sfârșitul anului 2021 – cea mai mare pierdere a PIB-ului global de la sfârșitul lumii Războiul doi.
 
În timp ce scena este „sumbră”, Gates a spus că este încrezător că lumea va ieși din pandemie și va relua progresele către obiectivele privind îmbunătățirea sănătății globale.
 
„Fie că ne ia doi ani, fie chiar trei, credem că vom depăși acest lucru și vom reveni pe drumul cel bun”, a spus el.

FOTO : Seattle, Washington / SUA – 3 decembrie 2018: semnează „Fundația Bill și Melinda Gates” pe exteriorul clădirii sediului filantropic

 

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă