13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalPanică în Portugalia. Școli închise în urma unui seism

Panică în Portugalia. Școli închise în urma unui seism

Nu au fost raportate victime, persoane accidentate şi pagube majore la nivelul infrastructurii. Presa portugheză a anunţat că unele dintre comunităţile locale au rămas fără electricitate.

Profesorii şi elevii au fost trimişi acasă ca măsură de precauţie, a declarat purtătorul de cuvânt al acelei şcoli pentru agenţia de presă portugheză Lusa News.

Seismul a avut loc la ora locală 11.51 (13.51 ora României, n.r.). Epicentrul a fost plasat la 6 kilometri nord de Arraiolos, un oraş aflat la o distanţă de 130 de kilometri faţă de Lisabona.

După cutremur au avut loc şase replici cu magnitudini care au variat între 1,3 şi 2,5 grade pe scara Richter, a anunţat Institutul Portughez pentru Mări şi Atmosferă (IPMA).

Un seism cu magnitudinea de 4,9 este considerat “uşor”, în timp ce un cutremur cu magnitudinea de 5 este considerat “moderat”.

În 1755, un cutremur cu o magnitudine cuprinsă între 8 şi 9 a distrus complet Lisabona. Potrivit experţilor, regiunea rămâne vulnerabilă în faţa riscului seismic, AGERPRES.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...
Ultima oră
Pe aceeași temă