13.1 C
București
sâmbătă, 16 martie 2024
AcasăInternaționalPapa Francisc a ajuns în Letonia

Papa Francisc a ajuns în Letonia

Avionul companiei AirBaltic venind din Lituania a aterizat la Riga la 08:07 ora locală, iar papa Francisc a fost primit de preşedintele ţării, Raimonds Vejonis, într-o ceremonie de bun venit cu muzică şi dansuri tradiţionale.

Papa s-a deplasat apoi la palatul prezidenţial pentru o reuniune cu şeful statului şi unde urmează să pronunţe un discurs în faţa autorităţilor.

Suveranul pontif va depune apoi o coroană de flori la monumentul Libertăţii.

Vizita papei în ţările baltice coincide cu centenarul declarării primei lor independenţe şi cu împlinirea a 25 de ani de la vizita papei Ioan Paul al II-lea, la doi ani după sfârşitul regimului sovietic.

Papa va participa apoi la întâlnirea ecumenică cu catolicii, ortodocşii şi protestanţii din această ţară, la Catedrala oraşului Riga (Riga Dome Cathedral).

În ţară convieţuiesc aproximativ 20 % catolici cu 23 % luterani şi 11 % de ortodocşi.

Sfântul părinte va vizita de asemenea catedrala catolică Sfantului Iacob din Riga şi sanctuarul de la Aglona, unde va oficia o slujbă în faţa a zeci de mii de catolici.

Cele mai citite

Corul Madrigal la Machu Picchu, premieră mondială în orașul pierdut al incașilor

Pe 15 martie 2024, Corul Madrigal a filmat un videoclip în vestigiile citadelei sacre Machu Picchu din Munții Anzi, o premieră mondială pentru muzica...

Alexia Eram, secrete din relația cu Mario Fresh. Cine a spus primul “te iubesc”

În cadrul unei festivități fastuoase, revista condusă de Andreea Esca și în care activează și Alexia Eram, fata prezentatoarei TV, a sărbătorit recent lansarea...

Jucătorii lui Gică Hagi, petrecere pe cinste după victoria cu Rapid. Louis Munteanu și Grameni, surprinși în club

Victoria impresionantă a echipei Farul Constanța împotriva Rapidului, cu scorul de 2-1, pe terenul acestora din Giulești, a stârnit nu doar bucuria suporterilor, ci...
Ultima oră
Pe aceeași temă