15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalPapa Francisc a ajuns în Letonia

Papa Francisc a ajuns în Letonia

Avionul companiei AirBaltic venind din Lituania a aterizat la Riga la 08:07 ora locală, iar papa Francisc a fost primit de preşedintele ţării, Raimonds Vejonis, într-o ceremonie de bun venit cu muzică şi dansuri tradiţionale.

Papa s-a deplasat apoi la palatul prezidenţial pentru o reuniune cu şeful statului şi unde urmează să pronunţe un discurs în faţa autorităţilor.

Suveranul pontif va depune apoi o coroană de flori la monumentul Libertăţii.

Vizita papei în ţările baltice coincide cu centenarul declarării primei lor independenţe şi cu împlinirea a 25 de ani de la vizita papei Ioan Paul al II-lea, la doi ani după sfârşitul regimului sovietic.

Papa va participa apoi la întâlnirea ecumenică cu catolicii, ortodocşii şi protestanţii din această ţară, la Catedrala oraşului Riga (Riga Dome Cathedral).

În ţară convieţuiesc aproximativ 20 % catolici cu 23 % luterani şi 11 % de ortodocşi.

Sfântul părinte va vizita de asemenea catedrala catolică Sfantului Iacob din Riga şi sanctuarul de la Aglona, unde va oficia o slujbă în faţa a zeci de mii de catolici.

Cele mai citite

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Facturi mai mici la gaze și electricitatea de la 1 aprilie. Ministrul energiei anunță noi scheme de plafonare

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta de o optimizare a schemei de compensare/plafonare prin care facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini,...

Institutul Național de Administrație oferă inteligență artificială pentru prefecți și subprefecți

Institutul Național de Administrație (INA) și-a lansat oferta programelor de formare profesională pentru anul 2024, primele module noi fiind cele despre utilizarea inteligenței artificiale. INA...
Ultima oră
Pe aceeași temă