14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalPapa Francisc a purtat mască la o slujbă publică pentru prima dată

Papa Francisc a purtat mască la o slujbă publică pentru prima dată

Suveranul Pontif a purtat o mască albă în timpul slujbei oficiate la Bazilica Santa Maria din Aracoeli din Roma. Anterior, Papa obișnuia să poarte masca doar în maşina care îl ducea la audienţele sale săptămânale de la Vatican.

Papa Francisc a fost criticat pentru că nu a purtat mască la audienţele sale generale şi pentru că a intrat uneori în contact relativ strâns cu vizitatorii.

Papa Francisc, în vârstă de 83 de ani, a participat la slujbă împreună cu lideri de diferite religii, printre care şi patriarhul ortodox Bartolomeu I.

Concomitent, în alte locaţii din Roma, evreii s-au rugat în sinagoga oraşului iar liderii budist, hindus şi musulman s-au rugat şi ei pentru pace.

Papa Francisc şi-a scos masca în timp ce a citit rugăciunea, la fel ca şi ceilalţi lideri care s-au adresat mulţimii, dar a pus-o la loc când a terminat de vorbit.

Justin Welby, Arhiepiscopul de Canterbury şi liderul spiritual al anglicanilor, urma să participe la eveniment însă nu a putut ajunge din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19.  

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă