22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalPapa Francisc: Consumismul, ''marea boală'' a zilelor noastre

Papa Francisc: Consumismul, ”marea boală” a zilelor noastre

“O mare boală acest consumism. Nu vreau să spun că suntem toţi la fel. Dar consumismul, a cheltui mai mult decât este nevoie, lipsa de austeritate în viaţă: este inamicul generozităţii”, a spus papa.

Papa Francisc i-a îndemnat pe cei prezenţi “la generozitate”, să se preocupe de binele nevoiaşilor, să ţină seama de statisticile care arată amploarea sărăciei în lume, de copiii care mor de foame, de cei care nu au medicamente şi de atâta suferinţă despre care citim în ziare sau auzim zilnic la ştiri”.

Sfântul părinte a spus că pentru a fi mai generoşi trebuie să ne gândim la lucrurile mărunte.

“Să facem o incursiune în dulapurile noastre şi să numărăm… Câte perechi de pantofi? Una, două, trei, patru… douăzeci. Puţin ca mult …”, a deplâns el. “Putem face minuni cu generozitatea noastră. Generozitatea micilor lucruri”, a subliniat papa.

“Din păcate acest lucru nu se întâmplă din cauza acestei boli, care este boala împotriva generozităţii: boala consumismului care ne îndeamnă să cumpărăm. Să cumpărăm tot mai multe, să avem cât mai mult…”, a mărturisit Suveranul pontif.

“Unii l-ar putea considera pe Iisus drept comunist, pentru că Domnul nostru a spus că în spatele bogăţiilor se ascunde un spirit răuvoitor… Nu poţi sluji doi stăpâni, şi pe Dumnezeu şi bogăţia…”, a precizat papa.

Şi s-a rugat la Domnul nostru ” să ne elibereze de acest rău atât de periculos care este consumismul, care ne face să fim sclavi, care ne face dependenţi de cheltuieli: o boală psihiatrică”. 

Cele mai citite

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...
Ultima oră
Pe aceeași temă