Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Papa Francisc: Creştinii au ''datoria morală'' de a ajuta migranţii şi pe toţi cei asupriţi

Papa Francisc: Creştinii au ''datoria morală'' de a ajuta migranţii şi pe toţi cei asupriţi

Creştinii au o "datorie morală" de a ajuta migranţii, refugiaţii şi alţi oameni asupriţi, a afirmat Papa Francisc, duminică, în cadrul unei slujbe speciale pe care a oficiat-o în Cetatea Vaticanului, relatează DPA.

Rl online 0 comentarii

Mii de migranţi s-au adunat în Piaţa Sf. Petru din Roma pentru a asista la slujba oficiată de papa Francisc în mai multe limbi, cu ocazia Zilei Mondiale a Migranţilor şi Refugiaţilor, creată de Biserica Catolică.

"Domnul manifestă o grijă deosebită pentru străini, văduve şi orfani, pentru că aceştia sunt lipsiţi de drepturi, excluşi şi marginalizaţi", a spus suveranul pontif.

"Această grijă iubitoare pentru cei mai puţin privilegiaţi este [...] de asemenea necesară, ca datorie morală, de la toţi cei care aparţin poporului său", a adăugat papa.

Creştinii "nu pot fi indiferenţi la tragedia vechilor şi noilor forme de sărăcie" şi trebuie să fie "angajaţi ferm pentru clădirea unei lumi mai drepte", a afirmat liderul de la Vatican.

"Este un adevăr care doare: această lume devine din ce în ce mai elitistă şi crudă faţă de cei excluşi", a spus papa care a deplâns totodată ipocrizia comerţului mondial cu arme.

"Războaiele afectează doar anumite regiuni ale lumii, totuşi armele de război sunt produse şi vândute în alte regiuni care apoi nu doresc să preia refugiaţii generaţi de aceste conflicte", a spus suveranul pontif.

Papa Francisc, fiul unor emigranţi italieni în Argentina, a făcut din solidaritatea faţă de migranţi şi din critica la adresa inechităţilor la nivel global teme esenţiale ale papalităţii sale.

Comentarii

loading...