13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalPapa Francisc i-a făcut o vizită neaşteptată predecesorului său Benedict

Papa Francisc i-a făcut o vizită neaşteptată predecesorului său Benedict

Vizita vine la câteva zile după ce Papa emerit Benedict a publicat, în mod neaşteptat, un document ce conţine reflecţiile sale despre abuzurile sexuale comise în rândul Bisericii Catolice, argumentând că la originea lor se află colapsul moral al societăţii şi denunţând totodată o justiţie părtinitoare faţă de preoţii pederaşti.

Benedict al XVI-lea a argumentat publicarea acestui text prin intenţia de a contribui la depăşirea “momentelor dificile” prin care trece Biserica Catolică, subliniind că a luat această decizie după reuniunea desfăşurată în februarie la Vatican, când papa Francisc i-a convocat pe preşedinţii conferinţelor episcopale din întreaga lume.

“În această după-amiază (luni), la începutul Săptămânii Mari, Papa Francisc a mers la Mănăstirea Mater Ecclesiae pentru a-i prezenta Papei emerit Benedict al XVI-lea cele mai bune urări de Paşte”, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului Alessandro Gisotti într-un comunicat.

“Vizita i-a oferit de asemenea Papei Francisc ocazia de a-i transmite urări de ‘La mulţi ani!’, cu o afecţiune deosebită, Papei emerit care împlineşte mâine (marţi) 92 de ani”, a adăugat el.

Papa emerit Benedict al XVI-lea, fostul cardinal Joseph Ratzinger, locuieşte într-o mănăstire din Vatican după ce a demisionat în urmă cu şase ani din fruntea Bisericii Catolice. El a fost primul papă în aproape 600 de ani care a luat această decizie.

Cele mai citite

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...
Ultima oră
Pe aceeași temă