20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalPapa și Trump, cei mai mulți urmăritori pe Twitter

Papa și Trump, cei mai mulți urmăritori pe Twitter

Cu aproximativ 52 milioane de abonaţi, ‘Donald Trump a devenit liderul mondial cel mai urmărit pe Twitter în octombrie 2017, când l-a depăşit pe papa Francisc, care este al doilea lider mondial cel mai urmărit, cu peste 47 milioane de abonaţi la conturile sale în nouă limbi’, indică studiul BCW.

 ‘Premierul indian ocupă poziţia a treia şi a patra, cu 42 milioane de abonaţi pe contul personal şi 26 milioane pe contul instituţional’, adaugă BCW.

 În Europa, liderul cel mai urmărit pe Twitter este premierul britanic Theresa May pe contul oficial @10DowningStreet (5 milioane de abonaţi), după care urmează preşedintele francez Emmanuel Macron (peste 3 milioane), care aproape şi-a triplat numărul de abonaţi după ce a fost ales în funcţie, în mai 2017.

 În ţările arabe, liderul cel mai urmărit este tot o femeie, regina Rania a Iordaniei, al cărei cont are peste 10 milioane de abonaţi.

 Cei mai activi pe Twitter sunt însă reprezentanţii guvernelor din America de Sud, precum ministrul de externe al Venezuelei, Jorge Arreaza, care a postat 55 de tweet-uri în medie pe zi în ultimele 12 luni.

 În total, pe Twitter sunt prezenţi şefii de stat şi de guvern, precum şi miniştrii de externe din 187 de ţări, ‘ceea ce reprezintă 97% din cele 193 de state membre ale ONU’, relevă studiul menţionat.

 Guvernele a doar şase state – Laos, Mauritania, Nicaragua, Coreea de Nord, Swaziland şi Turkmenistan – nu au o prezenţă oficială pe platforma Twitter, mai arată BCW.

Cele mai citite

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă