Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Parisul respinge planul Londrei prin care băncile britanice și-ar menține accesul în UE după Brexit

Franţa a avertizat, marţi, că sunt şanse mici pentru încheierea unui acord cu Marea Britanie privind serviciile financiare după Brexit, informează agenția Reuters citată de Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

Pe baza acestui acord, băncile britanice urmau să aibă acces extins la piaţa unică a Uniunii Europene, după Brexit.

Ministrul francez al Economiei, Bruno le Maire, a promovat ideea unei echivalenţe în privinţa companiilor de servicii financiare. Mecanismele juridice le permit ţărilor din afara UE să acceseze piaţa unică în circumstanţe limitate, iar accesul este neuniform şi poate fi revocat în scurt timp.

În prezent, băncile britanice pot tranzacţiona pe piaţa unică a Blocului comunitar în conformitate cu normele europene, dar acest regim se va încheia după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, în martie 2019.

"Serviciile financiare nu pot fi incluse într-un acord de comerţ liber ... trebuie să ne bazăm pe regimuri de echivalenţă, aceasta este cea mai bună soluţie pentru serviciile financiare. Vrem ca Franţa să fie o piaţă (financiară) cât mai atractivă cu putinţă. Trebuie să găsim o soluţie nouă pentru Marea Britanie şi UE, este responsabilitatea domnului Barnier. Primul obiectiv ar trebui să fie evitarea fricţiunilor şi stabilirea celor mai mici tarife posibile", a spus Bruno le Maire, care a subliniat necesitatea stabilităţii şi supervizării în acest sector.

Guvernul de la Londra propune un sistem de recunoaştere reciprocă, astfel încât companiile de servicii financiare să păstreze accesul la piaţa UE, condiţia fiind ca fiecare parte să-şi păstreze standardele de reglementare în conformitate cu normele internaţionale. Însă oficialii Uniunii Europene susţin că acest plan nu este viabil.

Viziunile diferite ale Marii Britanii şi ale Uniunii Europene în privinţa accesului la piaţa unică pentru industria britanică de servicii financiare este unul dintre principalele obstacole ale Brexit.

Comentarii

loading...