13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalParisul speră să anunţe un acord al Brexitului marţi seara

Parisul speră să anunţe un acord al Brexitului marţi seara

”Boris Johnson are dreptate să spună că există un impuls pozitiv, dar un impuls pozitiv este doar o opţiune”, subliniază preşedinţia franceză, relatează Reuters şi AFP.

Negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier doreşte să se încheie un acord până marţi seara, care să poată fi supus aprobării la summitul european de joi şi vineri.

”Există posibilitatea unui acord, este clar, este un lucru recunoscut de toţi. Ceea ce contează este ceea ce spune în acest sens negociatorul Michel Barnier, însă posibilitatea unui acord nu este totuşi un acord”, subliniază preşedinţia franceză, insistând că ”nu putem spune dacă se ava ajunge acolo marţi seara”.

Barnier le-a spus Celor 27 că are în vedere trei scenarii cu privire la Brexit – un acord cu Londra marţi seara, o nouă amânare a datei plecării Regatului Unit din UE sau o ”rupere” a negocierilor, au declarat diplomaţie europeni pentru Reuters.

”În pofida faptului că va fi tot mai dificil, un acord este încă posibil săptămâna aceasta”, a dat el asigurări la Luxemburg, unde i-a informat pe miniştrii afacerilor europene despre situaţia avansării discuţiilor cu britanicii.

”Însă dacă vrem un acord la summit, trebuie ca un text juridic să fie finalizat în această (marţi) seara cel mai târziu mâine (miercuri) dimineaţa”, le-a spus el miniştrilor UE. Altfel, el se va pronunţa în favoarea unei continuări a discuţiilor după summit, au declarat surse pentru AFP.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă