15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalParlamentul Chinei a adoptat noua lege a investiţiilor străine

Parlamentul Chinei a adoptat noua lege a investiţiilor străine

Textul a fost aprobat cu 2.929 voturi pentru, opt contra şi opt abţineri.

Proiectul legislativ fusese depus la sfârşitul lui 2018 ca răspuns la exigenţele Statelor Unite. Acestea reclamă reforme structurale în China în cadrul războiului comercial declanşat cu Beijingul. Preşedintele american Donald Trump a acuzat în mai multe rânduri China de furt de tehnologie din SUA.

Noua lege ‘interzice recurgerea la mijloace administrative pentru a forţa firmele străine să transfere tehnologii’ partenerilor chinezi.

‘Condiţiile unei cooperări tehnologice trebuie negociate în mod just şi echitabil’, mai precizează textul.

Legea va trebui aplicată de tribunalele chineze, pe care investitorii străini le acuză de favorizarea întreprinderilor locale.

În contextul în care economia sa şi-a redus avântul, China vrea să facă din noua lege un argument pentru a atrage în continuare capital străin.

De la începutul anului, China a înregistrat o serie de rezultate economice îngrijorătoare, în primul rând o scădere cu peste 20% a exporturilor în februarie.

Prim-ministrul chinez Li Keqiang a anunţat săptămâna trecută o revizuire în jos a previziunii de creştere pentru acest an, de la 6,5% la 6%, după un avans de 6,6% în 2018, cel mai scăzut din ultimii 28 de ani.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă