Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Parlamentul European a aprobat un plan de investiții strategice de 400 de miliarde de euro

Eurodeputații au votat marți, 9 martie 2021, noul program InvestEU, care va mobiliza investiții publice și private și va garanta un acces simplificat la finanțare.

Mihai Diac 0 comentarii

Eurodeputații au votat marți, 9 martie 2021, un program de investiții denumit InvestEU, anunță un comunicat de presă transmis de Parlamentul European.

Programul vizează generarea unor investiții suplimentare de circa 400 de miliarde de euro. Aceste fonduri urmează a fi investite în întreaga Uniune Europeană pentru perioada 2021 ‑ 2027.

Noul program face parte din pachetul de redresare Next Generation EU în valoare de 750 de miliarde de euro și va stimula o serie de investiții strategice, durabile și inovatoare. De asemenea, el va remedia disfuncționalitățile pieței și situațiile de investiții sub nivelul optim și va reduce deficitul în materie de investiții în sectoarele vizate.

InvestEU susține investițiile strategice în fabricarea în UE de produse farmaceutice, dispozitive și materiale medicale, extrem de necesare în plină pandemie, precum și în producția de tehnologii ale informației și comunicațiilor, componente și dispozitive.

Comentarii

loading...